We zorgen er samen voor

Informatiebijeenkomsten en cursussen Preall

Professionals aangesloten bij Preall geven verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen.

  • Informatieavond ‘Hoe bevalt het in Almere?’
  • Informatieavond ‘Samen voor borstvoeding’

Informatieavond ‘Hoe bevalt het in Almere?’

In principe is er elke eerste maandag van de maand een informatieavond voor zwangere vrouwen en hun partners. Tijdens deze informatieavonden geven zorgverleners van de verschillende partners van Preall u uitleg over de gang van zaken bij een bevalling. Ook krijgt u informatie over:

Er is ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen. Als de situatie het toelaat, maakt een rondleiding op de verloskamers deel uit van het programma.

Het is wenselijk om bij een zwangerschapsduur van ongeveer 30 weken deze informatieavond te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. De informatieavond begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur en wordt gehouden in het auditorium op de 2e etage van het ziekenhuis. Kijk voor de data op de Agenda van Preall.

Informatieavond ‘Samen voor borstvoeding’

Ben je zwanger en neem je je voor om borstvoeding te gaan geven? Kom dan (met je partner) naar de gratis informatieavond: ‘Samen voor borstvoeding’. Om jou en je partner goed voor te bereiden op de borstvoeding, organiseert het Flevoziekenhuis, in samenwerking met Zorggroep Almere en kraamzorg ‘De Kraamvogel’, meerdere keren per jaar een informatieavond over borstvoeding. Een gediplomeerd lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) geeft deze avond voorlichting zodat jij en je partner een weloverwogen keuze (kunnen) maken met betrekking tot de voeding van je baby. De volgende onderwerpen zullen besproken worden:

  • Voordelen van borstvoeding
  • Anatomie/fysiologie van de borst
  • Aanleggen van de baby
  • Problemen bij borstvoeding

Er is ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen

De informatieavond wordt gehouden in mijnInfopunt (in de centrale hal van het Flevoziekenhuis, direct links naast de hoofdingang). Kijk voor de data op de Agenda van Preall.

Zwangerschapscursussen JGZ Almere

Zwanger zijn, bevallen en kinderen… Je raakt er nooit over uitgepraat. En er is altijd wel wat nieuws over te leren. Daarom organiseren we diverse leuke en leerzame cursussen voor (aanstaande) ouders. Je wordt in onze cursussen begeleid door ervaren en gekwalificeerde docenten.

Kies voor een cursus van JGZ Almere en je krijgt:

  • Deskundig advies van professionele docenten
  • Veel persoonlijke aandacht
  • Een leerzame en gezellige cursus op een locatie in de buurt

Kijk voor meer informatie op www.jgzalmere.nl/cursussen