We zorgen er samen voor

Zwanger worden

Bij Zorggroep Almere, de Eerste Stap en Het Geboorte-atelier kun je al terecht vóór dat je zwanger bent. Als je de wens hebt om zwanger te worden en je wilt je hierop zo goed mogelijk voorbereiden of je hebt er vragen over, dan kun je al voor de zwangerschap bij ons terecht voor een afspraak .

Tijdens deze afspraak wordt gekeken naar jouw leefstijl en leefgewoontes en mogelijke aanpassingen hierin. Ook wordt de gezondheid van jou, je partner en jullie familie besproken. Dit om mogelijke gezondheidsrisico’s te ontdekken.

De ideale leeftijd om zwanger te worden, is tussen de 25 en 35 jaar. Gemiddeld heb je 20% kans per maand om zwanger te worden. Als je ouder bent dan 35 jaar, kan het langer duren om zwanger te worden.

Wanneer het gedurende een langere periode (12 maanden of langer) niet lukt om zwanger te worden, ga dan naar je huisarts. Er kan sprake zijn van verminderde vruchtbaarheid (subfertiliteit) of onvruchtbaarheid (infertiliteit). De huisarts verwijst je dan door naar een gynaecoloog.

De gynaecoloog doet onderzoek naar de oorzaken van een uitblijvende zwangerschap. Afhankelijk van de situatie kun je verder begeleid worden door de afdeling fertiliteit in het Flevoziekenhuis.

Thank you for your upload