We zorgen er samen voor

Borstvoeding of flesvoeding?

Tijdens je zwangerschap denk je na of dat je borstvoeding of flesvoeding wilt gaan geven. Als je speciale wensen hebt ten aanzien van de voeding, geef dit dan bij ons aan of zet het in je geboorteplan.

Borstvoeding

Kraambed borstvoeding of flesvoedingBorstvoeding is de beste voeding voor je kind. Het is precies afgestemd op de behoeften van het kind, het is er als het ware voor gemaakt. De voordelen van borstvoeding komen het meest tot hun recht wanneer je kindje ten minste 6 maanden borstvoeding krijgt, maar elke week is meegenomen.

Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding. Meestal lukt borstvoeding geven vanzelf of met ondersteuning van de kraamverzorgende, maar soms heb je extra hulp nodig. Een lactatiekundige geeft je dan professionele ondersteuning. De kraamzorg of verpleegkundige kunnen je helpen in contact te komen met de lactatiekundige.

Wees niet ongerust als de borstvoeding niet meteen loopt zoals je had verwacht. Een lactatiekundige biedt hulp en ondersteuning. Het kan gaan om problemen bij het aanleggen, de melkproductie of het kolven. Ook in bijzondere situaties kun je bij de lactatiekundige terecht. Bijvoorbeeld wanneer je kindje te vroeg is geboren, niet snel genoeg groeit, ziek is of wanneer jij ziek bent.

De lactatiekundige luistert naar je, onderzoekt jouw situatie en bekijkt hoe jij borstvoeding geeft. Daarna geeft zij je advies. Hoe sneller je moeilijkheden met de juiste adviezen aanpakt, hoe eerder en langer jij en je kindje kunnen genieten.

Al tijdens de zwangerschap kun je een lactatiekundige om advies vragen. De lactatiekundigen van Preall geven borstvoedingsavonden waarbij je veel informatie krijgt en adviezen hoort over het geven van borstvoeding. Een persoonlijk gesprek tijdens de zwangerschap is ook mogelijk, na bijvoorbeeld een borstoperatie of bij medicijngebruik.

Flesvoeding

Wanneer je geen borstvoeding kunt of wilt geven, dan is flesvoeding een goed alternatief.

Thank you for your upload