We zorgen er samen voor

De intakestraat

Na je aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor de intakestraat. Deze afspraak bestaat uit een echo, een controle (het intakegesprek) bij de verloskundige en een afspraak bij de gynaecoloog om nog aanvullende zaken te bespreken. Aansluitend wordt er bloed afgenomen ter controle. Deze afspraak plannen we het liefst tussen de 7 tot 9 weken zwangerschap, na afloop ontvang je een nieuwe afspraak.

Een bezoek aan de intakestraat duurt 1,5 uur. Na dit bezoek willen we zo volledig mogelijk op de hoogte zijn van jouw medische voorgeschiedenis. Je kunt daarbij denken aan eerdere zwangerschappen en bevallingen, maar ook aan eerder doorgemaakte ziekten, operaties of medicijngebruik. Door al vroeg in de zwangerschap eventuele problemen of risico’s op te sporen, streven wij naar een optimale uitkomst van de zwangerschap; namelijk een gezonde moeder en een gezond kind.

Verder komen in het bezoek aan de intakestraat aan bod:

    •  gezondheid van je partner en beide families;
    • voorlichting over mogelijke onderzoeken tijdens de zwangerschap;
    • uitleg over onze werkwijze;
  • uitleg over het verdere verloop van controles in de zwangerschap.

Aansluitend aan jouw controle vindt er een overleg plaats tussen de verschillende professionals waarin wordt besproken wat voor jou de beste zorg is gedurende jouw zwangerschap.

ZwApp

Bij het maken van de afspraak maakt de verloskundige je attent op ZwApp, dé app voor zwangeren en hun partners. ZwApp geeft je persoonlijke en betrouwbare informatie over je zwangerschap, afgestemd op de informatie die jouw zorgverleners je geven. Je kunt ZwApp downloaden via de Appstore of via Google Play. Kijk voor meer informatie op www.zwapp.info.

Meer weten? Bekijk hier het ZwApp-filmpje!