We zorgen er samen voor

Plaats kraambed

De eerste 8 tot 10 dagen na de bevalling worden het kraambed genoemd. Het kraambed kun je op verschillende locaties doorbrengen: thuis, of gedeeltelijk op de kraamafdeling van het Flevoziekenhuis. Jouw keuze is natuurlijk mede afhankelijk van de medische situatie van jezelf en je kind.

Thuis

Als alles goed gaat met jezelf en je kindje dan kun je het kraambed thuis doorbrengen. Ben je thuis bevallen dan blijft de kraamverzorgster, die bij je bevalling aanwezig was, de eerste uren bij je om je te begeleiden. Meestal blijft deze kraamverzorgende dan ook in de resterende dagen van het kraambed.

Wanneer je in het ziekenhuis bent bevallen en je mag naar huis, informeer dan de kraamzorg zodat de kraamverzorgende op tijd aanwezig is om de kraamzorg op te starten. Dit kan 24 uur per dag.

Tijdens het kraambed komt de verloskundige nog een aantal keren bij je op huisbezoek. De verloskundigen zijn eindverantwoordelijk voor de medische begeleiding van je kraambed. Met vragen kun je dan ook altijd bij hen terecht.

Klinisch kraambed

Soms is het nodig dat de gynaecoloog na de bevalling jou nog wat langer controleert. Op het moment dat alles weer goed met je gaat, neemt de verloskundige de zorg weer over en kun je de kraamtijd thuis voortzetten.

Thank you for your upload