We zorgen er samen voor

Preall geeft zwangeren persoonlijke en betrouwbare informatie via app

Vanaf nu bieden de samenwerkende zorgverleners van Preall Almeerse zwangeren en hun partners ondersteuning via ZwApp. Dit is een medische app die informatie en adviezen geeft over zwangerschap, bevalling en kraamtijd, toegespitst op de situatie van de zwangere.

Persoonlijk en betrouwbaar

Met ZwApp krijgen zwangeren en hun partners informatie die persoonlijk en betrouwbaar is. Zij krijgen informatie die is afgestemd op de eigen situatie. Na installatie van de app krijgt de gebruiker een aantal vragen. Bijvoorbeeld over het verloop van eerdere bevallingen en lichamelijke aandoeningen. Alle antwoorden blijven op de telefoon van de gebruiker en worden niet uitgewisseld. Vervolgens geeft de app gedurende de zwangerschap gerichte informatie, ook nog eens passend bij het stadium van de zwangerschap. Zo wordt in het begin van de zwangerschap bijvoorbeeld informatie gegeven over het slikken van foliumzuur en aan het eind van de zwangerschap krijgt de zwangere tips voor de bevalling.

Samenwerking

De informatie die de app geeft is afgestemd op de werkwijze van het verloskundig samenwerkingsverband Preall. Binnen Preall werken verloskundigen, professionals uit het Flevoziekenhuis zoals gynaecologen en kinderartsen, en de kraamzorg samen om Almeerse zwangeren optimaal te begeleiden. De adviezen die de app geeft zijn daardoor gelijk aan de adviezen die de zorgverlener in de spreekkamer geeft.

Leuke extra functionaliteiten

Naast betrouwbare informatie heeft de app ook leuke extra functionaliteiten. Zo heeft de app een opnamefunctie voor de hartslag van het kindje en kan de zwangere ook eigen gegevens noteren en een persoonlijk dagboek bijhouden.

Gratis downloaden

ZwApp is gratis en vrij van reclame. De app is te downloaden via de Appstore en via Google Play.

“Ik vind ZwApp een hele waardevolle aanvulling”, vertelt Chantal, die als zwangere vanaf het begin betrokken is geweest bij het testen van de app voor Preall. “Ik vind het een fijn idee dat het een betrouwbare medische app is, waaraan zorgverleners hebben gewerkt die betrokken zijn bij mijn zwangerschap en de periode na de bevalling. Daarin verschilt deze app van de al bestaande apps voor zwangeren, waarbij je soms niet weet hoe betrouwbaar de informatie is.”

Bekijk het ZwApp-filmpje!

Over ZwApp

ZwApp is een app gemaakt door Synappz Mobile Health en wordt op maat gemaakt voor Verloskundige Samenwerkings Verbanden. Voor meer informatie www.zwapp.info.

Thank you for your upload