We zorgen er samen voor

In 2021 uitgerekend? Check je zorgverzekering

Verwacht je een baby in 2021? Kijk dan goed of je huidige zorgverzekering nog bij je past. Zo nodig kun je je verzekeringspakket nog wijzigen of kun je overstappen naar een andere verzekeraar. Dat kan je veel kosten besparen.

Een goede verzekering loont al snel. Kijk bijvoorbeeld naar de eigen bijdrage voor kraamzorg en poliklinische bevalling zonder medische redenen. Dit kan flink oplopen. Een klein aantal verzekeraars vergoedt deze kosten geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Doet jouw verzekering dit ook?

Kraampakket en kraamzorg

Check ook of je binnen je huidige verzekering een kraampakket krijgt. Als je dit zelf moet aanschaffen, kost dat tussen de 20 en 30 euro. Het is ook heel belangrijk te kijken of en hoe je verzekeraar kraamzorg vergoedt.  In 2021 is de eigen bijdrage voor de kraamzorg thuis €4,60 per uur. Bij een zorg van 49 uur is dit €225,40.

Bijdrage voor verblijf in een geboortehuis of geboortehotel

Voor verblijf in een geboortehuis/ geboortehotel na een poliklinische bevalling zonder medische indicatie is de eigen bijdrage €347,81. De instelling mag maximaal €131,00 per dag bij je zorgverzekering indienen. Zijn de daadwerkelijke kosten hoger dan €131,00, dan moet je het verschil per dag zelf bijbetalen.

Fysiotherapie

Bij een zwangerschap en bevalling gebeurt er veel met je lichaam. Klachten in spieren, rug, bekken en urineverlies komen dan ook regelmatig voor. Fysiotherapie kan dan nodig zijn. Bent je verzekerd voor fysiotherapie? Een fysiotherapiebehandeling kost al snel tussen de €35,00 en €45,00. De kosten voor een eerste afspraak en onderzoek liggen tussen €45,00 en €70,00. Het is raadzaam je hier voor te verzekeren of te checken of je zelf in staat bent deze kosten te betalen.

Aanvullende verzekering

Is de eigen bijdrage financieel voor jou een probleem? Dan biedt een aanvullende verzekering die de eigen bijdrage vergoedt wellicht uitkomst. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag. Hierdoor krijg je dan geen grote rekeningen die je in één keer moet voldoen. Je kindje is gratis meeverzekerd en geniet dan ook van alle andere extra vergoedingen die een aanvullende verzekering biedt.

Lage premies via de gemeente

Inwoners van gemeente Lelystad en gemeente Almere die minder dan 130% van de bijstandsnorm verdienen kunnen via de gemeente deelnemen aan een collectieve verzekering. Daarbij kun je tegen lage premies je basisverzekering aanvragen en de aanvullende verzekering kiezen. 

Kijk voor meer informatie bij de gemeente Almere en de gemeente Lelystad

Bij beide collectieve verzekeringen worden de eigen bijdrage voor de kraamzorg en poliklinische bevalling vanuit de aanvullende verzekering voor 100% vergoed.

Tot slot

Laat de eigen bijdrage geen belemmering zijn voor goede zorg en een goede start voor je kindje en jou, controleer je verzekering en pas aan indien nodig.

Thank you for your upload