We zorgen er samen voor

Als het misgaat

Helaas verloopt niet iedere zwangerschap goed. Soms gaat het mis. Dit kan op verschillende momenten in de zwangerschap gebeuren. Natuurlijk zullen wij je in deze situatie zo goed mogelijk begeleiden.

Miskraam

De eerste 12 weken zijn het belangrijkst voor de aanleg van je baby. Als er in die periode iets misgaat in de ontwikkeling van je kindje kun je een miskraam krijgen.

Er wordt van een miskraam gesproken, wanneer de zwangerschap eindigt binnen de eerste 16 weken. De meeste miskramen vinden plaats voor de 12e zwangerschapsweek. Je lichaam zorgt er dan voor, dat een vruchtje dat weinig levenskansen heeft, zich niet verder ontwikkelt. Dat klinkt logisch. Maar het blijft een nare ervaring, waar je veel verdriet van kunt hebben.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Tijdens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap vindt de ontwikkeling van een bevruchte eicel buiten de baarmoeder plaats, meestal in de eileider. Deze zwangerschap kan niet uitgedragen worden en is gevaarlijk. Door de groei van het vruchtje kan de eileider barsten wat met veel buikpijn en bloedverlies in de buik gepaard kan gaan.

Mola zwangerschap

Een mola-zwangerschap kan gezien worden als een zeldzame vorm van een niet goed aangelegde zwangerschap. Kort na de bevruchting gaat er iets mis doordat alleen de moederkoek (placenta) doorgroeit en niet het vruchtje. 

Aangeboren afwijkingen

Wanneer tijdens de zwangerschap door onderzoek duidelijk wordt dat er sprake is van een aangeboren afwijking, zal op basis van de ernst van de afwijking het verdere verloop worden besproken.

Je kindje is overleden

Het is uitzonderlijk maar toch sterft jaarlijks een aantal baby’s rondom de geboorte. Dit komt ongeveer bij 9 op de 1000 zwangerschappen voor. De oorzaak hiervan wordt niet altijd duidelijk. Soms spelen de volgende oorzaken een rol: aangeboren afwijkingen, het loslaten van de placenta of ernstige problemen met de navelstreng.

Thank you for your upload